Thursday, 28 July 2011

Pantai Seri Kenangan, Tutong

Reactions: 
Pada 24 July 2011 lepas, "the busybody committee" telah meng-organized satu event untuk Design's family. Destinasi kali ni ialah di Pantai Seri Kenangan di daerah Tutong. Boleh dikatakan salah satu tempat menarik untuk beriadah bersama famili pada hujung minggu yang terdapat di daerah Tutong. Jarak untuk sampai ke tempat ni ialah kira2 35km dari Bandar Seri Begawan. Kalau salah, tolong betulkan k...

Seawal jam 6.30pagi saya dan Fairul dah sampai kat salah satu pondok kita memulakan operasi. Kena booked awal2 kalau tak, memang penuh lah. Pagi tu memang sangat sejuk kerana angin pagi memang sejuk...kalau pekena kopi panas best juga tapi masa tu memang tak bawa apa2 lah. Dlm fikiran cuma nak booking tempat je. Tak lama kitaorang sampai, ada juga orang lain yang datang awal mcm kita orang utk book tempat.

Tepat jam 0745pagi "ahli keluarga" yg sepatutnya datang awal pun sampai dari daerah Kuala Belait. Benda pertama yg harus dibuat, nyalakan api...yelah, kalau lambat, lambat lar nak start bbq.....




Ni lah tempat kitaorang hari tu....nasib baik tong sampah disediakan. Air, kena ambik tak jauh dari tempat kitaorang ni...

Ada chicken wing, lamb, ikan terubuk dan paling peberet...jagung bakar..memang peghhh lar....

Selain bbq, disini disediakan juga tempat permainan untuk kanak2...restoran pun ada juga




Bila pergi pantai, kalau tak swimming memang tak sah. Tapi air yang terdapat di Brunei ni tak lah "blue" mcm yang kat Sabah atau Pulau Perhentian atau Phuket atau tmpt2 yg sewaktu dengannya. Tapi tu bukan penghalang untuk main air. Tapi hati2 tau, ombak agak ganas juga. So kena pandai2 jaga diri...



Kalau taknak berenang boleh "torai" main AVT. Harga sewa untuk 12 minit ialah BN5.00. Best juga main ni kalau ramai2 tapi hati2, kalau lost control boleh tergolek dibuatnya. Tapi nasib baik time kitaorang hari tu, takda apa2 buruk berlaku.




Overall, everyone had fun during that time. Time saya tak berapa puas hati sebab makan kena control sebab masih batuk time tu...emm nak buat macam mana but there will be always next time. Thanks to everyone yang supporting !!!!! We are family.....

4 comments:

Pakcik Kopi said...

waaahhhhh best2.. tgk daging kena bakar tuu kecur liur.. huhuhuhu.. dap2

pandakecik said...

Nanti kalau takde program, bulan Oct nanti dpt buat bbq kat sana

farahler said...

bestnyeee..bile la farah nak smpai kat sane kan...

az said...

panda kecik... bestnyer.. next time eboleh la bawak Ammi jalan2 situ.. kita picnic sama2 pulak... memang best... yang naik motor tu memang menarik sangat... hehe

regard,
ammibear.com